Veelgestelde vragen

Voorbereiding

Een obstakelrun is natuurlijk niet zomaar iets en best pittig, daarom geven we je hier enkele tips om te zorgen dat je blessurevrij de buffelrun kunt doorstaan. zo blijft deelname in je geheugen gegrift.

Ik ben mijn tickets kwijt, wat nu?

Je kan je ticket weer opnieuw aanvragen via de volgende link: https://app.eventgoose.com/lost

Ik heb een blessure, wat nu?

Als eerste, dat is natuurlijk behoorlijk vervelend. Helaas kun je je ticket niet terug geven op basis van onze algemene voorwaarden. Wat wel kan is dat je je ticket doorverkoopt aan iemand anders via bijv. www.ticketswap.nl. De koper dient dan wel het formulier op onze website in te leveren bij de inschrijving om een startbewijs te krijgen.

Ik wil mijn ticket overdragen aan iemand anders. Kan dat?

Ja dat kan zonder problemen. Deze persoon dient dan wel het formulier op onze website in te leveren bij de inschrijving om een startbewijs te krijgen.

Is een combiticket voor de Kalfjesrun voor 25 euro altijd voor 1 Kind (4 t/m 6 jaar) en 1 Ouder?

Ja. Je loopt met zijn 2-en mee op 1 ticket en krijgt dus 2 startbewijzen. 1x ouder en 1x kind. Hiervoor krijgt het kind o.a. een shirt. De ouder niet. Die kan het bij kopen indien gewenst voor € 12,50 (vooraf + servicekosten of op locatie zonder servicekosten indien dan nog beschikbaar)

Wat betaalt een ouderbegeleider voor het ticket als die meeloopt met de Familyrun van 4km? Is dat ook 25 euro?

Ja. De prijs voor een ouder en een kind is hetzelfde namelijk € 25,00 om mee te mogen doen met de FamilyRun

Off course

De Buffelrun vindt hoofdzakelijk plaats in het buitengebied van Boerdonk, dus train ook op onverharde wegen daarmee kun je enkel- en knieblessures zoveel als mogelijk voorkomen. Bouw de duur en intensiteit geleidelijk op, zodat je spieren en gewrichten kunnen wennen aan deze andere vorm van belasting.

Niet alleen je benen

Train niet alleen je beenspieren maar ook je bovenlichaam. Tijdens diverse onderdelen van de buffelrun moet er worden geklommen of geklauterd, denk hierbij aan de monkeybars, de walls etc. Bij de eerste hang je met je volle gewicht aan horizontale rekken en moet je naar de overkant “zwieren”. Voorkom schouderblessures door ook hier functioneel te trainen.

Rek en strek oefeningen

Rekken en strekken is niet het meest leuke maar wel heel belangrijk en het helpt echt! Zeker als je langere afstanden gaat lopen. Training verkort je spieren en daarmee loop je meer risico op blessures, voor een goed resultaat houd je je rek- of strekpositie 10/15 seconden vast.

Voeding

Zorg voor goede voeding en genoeg eiwitten voor je spieropbouw als je gaat trainen. Drink op de dag van deelname ruim vóór de start voldoende water, je lichaam heeft tijd nodig om het op te nemen.

In de natuur

De natuur is natuurlijk iets waar we zuinig op moeten zijn. Bestorm de hindernissen op ons parcours daarom met beleid. Zorg ervoor dat je geen water binnenkrijgt, spoel je na de run goed af en wees alert op eventuele open wonden. Maak deze zelf direct goed schoon, meld je bij één van onze ehbo-posten of ga naar je huisarts als je het niet vertrouwt.

Zwanger?

Wij raden zwangere vrouwen, of personen met een lage weerstand, af om deel te nemen.

Draag de juiste kleding!

Een goede outfit is het halve werk. maar wat is dat nu eigenlijk? we geven je graag advies! Katoen wordt zwaar en blijft erg lang nat, daarom is ons belangrijkste advies: draag geen katoen! Op zoek naar geschikte kleding? Tijdens de Buffelrun kan juiste kleding natuurlijk niet ontbreken. Bezoek de webshop van Dutch Mud Men. Hier vindt je een uitgebreid overzicht van kleding, schoenen en andere benodigheden.

Kleren maken de man!

Zorg voor het juiste schoeisel. Je hebt stevige, solide schoenen nodig die jou helpen bij de vele uitdagende hindernissen op het parcours. Trailrunningschoenen zijn hiervoor de beste keus, deze hebben meer grip door de grove zool en bieden meer bescherming.

Speciaal voor de dames

Onderschat ‘m niet: de sportbeha! het juiste model vinden is belangrijk en een kwestie van maatwerk. Stap eens binnen bij een sportwinkel en laat je adviseren.

Meer vragen?

Heb je na het zien van deze informatie nog meer vragen? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op. Wij helpen je graag verder!